Tajné město a průsmyk Maurských vzdechů, Andalusie část 7.

Naše další cesta vedla do krásného městečka, o kterém se sice dočtete v každém průvodci, ale já na něj dostala doporučení od kamaráda a slíbila jsem, že neprozradím jeho polohu ani název. Takže ani muk, ale o ty fotky se podělit musím.

Tajné město:-) 
Na rozdíl od klidného Comares, je tady opravdu dost turistů se selfie tyčkami. Ale stačí projít rušnějším centrem, promotat se uzounkými uličkami a turistů pomalu ubývá.

Všude tu rostou mandarinky, avokáda a kvetou krásně barevné květinky.
Na kopci za městem se otevře nádherný výhled, který ale pečlivě hlídají oslíci. A jsou to pěkní somráci, koukají, co byste asi tak mohli vyndat z batohu dobrého a nedají pokoj. Takže jsme se tu moc dlouho nezdrželi. Procházíte kolem stromů plných avokád, mandarinek a pomerančů. Je to balzám na duši. Okolí je ideální pro turistiku nebo i cyklistiku. V úzkých uličkách města k posezení láká jedna kavárnička vedle druhé. Tomu se prostě nedá odolat!

Vínko v kavárně a Honzík opět na výpravě za kočkami. 
Navštívili jsme malý klidný přístav Marina del Este. Je tu zákaz stání a v létě dokonce i vjezdu pro obytky. Cesta je úzká a klikatá, ale pláž u Mariny je moc pěkná.

Keř ve tvaru kachničky mě extra potěšil :-) 

Další noc jsme strávili na útesu s parádní vyhlídkou na moře TADY. Žádný zákaz tu není, jen žádost o udržování pořádku. Západ slunce tu opravdu stojí zato a koupání na pláži Playa de las Alberguillas musí být v létě perfektní. Voda měla 18 stupňů a Michal neodolal a vykoupal se. Na mě bohužel skočila nějaká viróza, takže jsem se raději držela teplého čaje. Za vidění stojí polorozpadlý maják. Přístup na pláž z parkoviště je poměrně strmý, ale nic nepřekonatelného :-) 

Západ slunce nad mořem a krásná pláž s rozpadlým majákem. 

Cestou přes průsmyk Maurských vzdechů (Puerto del Suspiro del Moro), kterým z města prchal poslední maurský vládce, jsme dojeli do městečka Lanjarón. Město je vyhlášené díky léčivým pramenům. Léčivá voda se zde stáčí do lahví a prodává se v celém Španělsku. Ve městě je zřícenina hradu Alpujarras, ze kterého jsou moc pěkné výhledy do kraje. Vyplatí se také vyjít nahoru nad město, procházeli jsme mezi zahradami plnými mandarinek, avokád, kaki nebo třeba kiwi. Přiznáváme se ke krádeži a ochutnávce jednoho kusu kiwi. Bylo docela dobré :-) Narazíte na spoustu toulavých koček, které se tváří, že jdou s vámi a jsou vaše, a ve městě jsem také oslavila svoje narozeniny v milé kavárně s výborným dortíkem :-)

Kiwi ze zahrádky, výhled z hradu na město a kočka, která chtěla být naše.



Žádné komentáře