Adventní Schladming 1.-2.12.2018

Sněhu je zatím všude opravdu málo, takže to zase byla bojovka - vyrazit, nevyrazit a kam vlastně... kamarádi Dana s Radkem měli v plánu jet do Reiteralmu, tak jsme se nakonec rozhodli, že pojedeme také tam. Ačkoli v provozu byla jen malá část střediska a se sněhem to bylo opravdu knop.

Západ slunce na sjezdovce a pohoda by Mates :-) 

Zaparkovali jsme v pátek kolem půlnoci přímo pod lanovkou, sice tu je zákazová cedule, na které je uvedeno "zákaz spaní v autě", ale rozhodli jsme se to risknout, jelikož ještě byla předsezona a na parkovišti nebyl žádný sníh, který by byl třeba uklízet. Říkali jsme si, že když nás vyhodí, tak prostě budeme hledat jinde, nakonec jsme tu ale v pohodě zůstali obě noci, ze soboty na neděli tu dokonce obytek bylo víc. 

Sněhu sice poměrně málo, ale užít si to umíme i tak, jezdilo se pěkně.
V sobotu nám počasí přálo, lidí bylo na těch pár otevřených km sjezdovek dost, ale dalo se i tak jezdit pěkně, hlavně dopoledne, odpoledne už byly svahy samá mulda a sem tam ledová plotna, takže byla třeba opatrnost. Vytěžili jsme maximum a kromě krátké pauzy na oběd v autě, jsme jezdili od rána až do večera. Dolů ze svahu jsme sjížděli jako úplně poslední až po západu slunce:-)

Přidat popisek

V neděli už byly sjezdovky o poznání volnější, dopoledne sníh parádní, odpoledne se už začalo oteplovat a poslední jízdu k autu jsme jeli dokonce v dešti. Takhle jim všechen ten pracně nasněžený sníh zase roztaje.. marný boj s přírodou... V neděli po lyžování jsme se posunuli blíže k domovu do městečka Bad Leonfelden. Zaparkovali jsme mezi luxusními lázeňskými hotely a ráno jsme vyrazili na procházku po zážitkové cestě slatinným lesem. Je to příjemná procházka cca na 5 km a lze ji absolvovat kdykoli během roku, i při naprostém náledí, které jsem měli my :-)

Slatina v Bad Leonfelden.
Je opravdu paráda v pondělí ráno brouzdat lesem a práci hodit za hlavu, to si musíme dopřát častěji!


Žádné komentáře