Naše první Vánoce v karavanu

Rok 2018 se zapíše do naší rodinné kroniky jako první rok, kdy jsme nebyli doma. Ale rozhodnutí bylo jasné, pokud chceme dojet až do Andalusie, potřebujeme čas a čím dřív vyrazíme, tím líp. Jenže bez Vánoc s rodinou by to prostě nebyly ty pravé Vánoce. Takže jsme měli i ty, se salátem, řízky a cukrovím! 

Čekání na Ježíška v Andalusii.

Vždycky jsem si přála Vánoce, kdy se sejde celá rodina. Ale na Štědrý den, chce být každý doma (nebo na chalupě) a přes to prostě nejede vlak. takže jsme byli vždy sami a pak klasicky všechny, u kterých Ježíšek něco zapomněl, objížděli. Když padlo rozhodnutí, že odjedeme už dřív, sezvala jsem na poslední neděli před odjezdem nejbližší rodinu k nám a udělali jsme si společný Štědrý večer. Bylo to super, úkoly jsem rozdělila, takže jedna babička dovezla salát, druhá řízky a cukroví, švagr kapra a o zbytek jsme se postarali my. Stůl byl plný dobrot, že to ani nešlo sníst a pod stromečkem hromada dárků. Vůbec to nebylo divný, že není 24. Byl prostě Štědrý večer :-) 

Štědrý večer u nás doma - stromeček, dárky, řízky, kapr a salát. A všichni pohromadě!

A jak vypadal ten "pravý" Štědrý den? Zaparkovali jsme s výhledem na Gibraltar na opuštěné pláži TADY. Dopoledne strávil Michal s Honzíkem na pláži rybařením, nic nechytli, zato oba spadli do moře :-) Byli jsme na dlouhé procházce po pobřeží a odpočívali jsme u kávy a cukroví od mojí maminky. Takže vlastně parádní vánoční pohoda. 

Kávička a cukroví s výhledem na Gibraltar. A rybaření těsně před nedobrovolným koupáním :-)

Odpoledne jsme ozdobili stromeček, který jsme si vezli z domova. Původní plán byl, že ho pak někde ve Španělsku zasadíme, jenže jsme neměli to srdce ho někde šoupnout do té vyprahlé půdy, to byl jasný rozsudek smrti. Tak jsme ho dovezli zase zpět domů a jestli ho přes rok vypiplám a moc nevyroste, tak si ho vezmeme zase za rok. Co jsme měli hodně netradiční je štědrovečerní menu. Salát a řízky jsme už měli doma a stačilo nám to. Kluci si jako NEJ jídlo přáli kynuté jahodové knedlíky, takže jsme zadělala těsto a uvařila jim knedlíky :-) a my jsme si dali výborné těstoviny a spoustu krevet. Po večeři jsme šli na procházku a nechali svítit karavan, aby ho Ježíšek našel...

Zdobení stromečku na pláži a Štědrý večer v obytce.
Po návratu k autu jsme zjistili, že máme střechu obytky plnou dárků!! :-) Rozbalování a příjemný společný čas plný radosti. Tyhle okamžiky s klukama si užíváme, bez ohledu na místo a čas. Tak rychle rostou! A každé Vánoce, které tráví s námi, jsou dar.

Rozbalování dárků, večer plný radosti. Hlavně SPOLU! 

Takže naše první Vánoce v obytce doufám zahájily dlouhou éru dalších a dalších takových Vánoc. Domov si totiž vezeme sebou, v našich srdcích. Váháte? Zkuste to taky, vše je to jen v hlavě. Stačí chtít. 

Žádné komentáře