Víkend v Národním parku České Švýcarsko

Na víkend 26.-28.5.2017 jsme vyrazili do kempu Mezní louka (souřadnice 50.8739394N, 14.3185472E) v Českosaském Švýcarsku. Výběr kempu byl jednoduchý, moc jich tu v okolí není a z tohoto kempu je možné vyrazit pěšky na Pravčickou bránu. Za kemp jsme platili 200,- za noc.

Nikdy jsme tam nebyli a na víkend je to ideální výlet. Kemp je poměrně rozlehlý, jsou tu chatičky, místa pro stany, ohniště, pěkné a čisté sociálky. Místa pro karavany moc není, ale měli jsme štěstí vešli jsme se - slečna na recepci nám říkala, že v Německu se tenhle víkend slaví den otců - proto mají poměrně plno - hned jsme to poznali, kemp byl plný německy mluvících tatínků s dětmi, děti byly dobře rozjívené a tatínkové posedávali s pivem ruce buď u karavanů nebo v místní hospodě, která praskla ve švech.

Druhý den jsme hned ráno vyrazili po červené značce na Pravčickou bránu, cestou jsou krásné výhledy, není to nijak náročná trasa. Poslušně jsme zaplatili za vstup k Pravčické bráně a prošli všechny vyhlídková místa. Je tu opravdu hodně hodně lidí, ale stojí to za to!

Sešli jsme dolů do Hřenska, kde jsme si dali oběd - to také nebylo jednoduché, všechny zahrádky byly totálně narvané, hlavně Němci. A vše je tu samozřejmě poměrně drahé...

Prošli jsme Edmundovou soutěskou i Divokou soutěskou a svezli se na lodičkách. Moc se nám tu líbilo. A pak už je výšlap zpět do kempu z Divoké soutěsky na Mezní louku.

Naše trasa je zde: bohužel mi ale mapy.cz nechtějí uznat ty přejezdy lodičkou...

Naše trasa výletu Pravčická brána

Druhý den jsme vyrazili na kratší výlet na Malou pravčickou bránu a také přes pozůstatky hradu Šaunštejn. Tento výlet se nám nakonec líbil mnohem více. Malá Pravčická brána je opravdu malá a ještě z části dozděná :-), takže zdaleka neláká takové davy a cestou jsme téměř nikoho nepotkávali. A z pozůstatky hradu Šaunštejn nás absolutně nadchly! Nádherný kamenný hrádek s krásnými výhledy do kraje a hlavně ve vrchní části je jáma, kam si dříve loupežníci ukrývali prý zásoby, neváhali jsme a Honzíka tam na laně spustili na průzkum, byl z toho nadšený a skupinka cyklistů, kteří byli nahoře s námi nevěřila vlastním očím :-)

Naše trasa výletu na Malou Pravčickou bránu a Šaunštejn

Pravčická Brána 

Kemp Mezní louka

ONE POT vaření mám v bydlíku nejradši :-) 



Převozníci v Edmundově soutěsce

Vyhlídka na Malé Pravčické bráně

Malá Pravčická brána

Výlez na Šaunštejn

Průzkum zásobárny loupežníků na Šaunštejně


Žádné komentáře