Velikonoce 2017 s půjčeným karavanem

V tom, že si chceme koupit vlastní bydlík, jsme měli už jasno. Ale ještě nikdy jsme ho "opravdu" neobývali na cestě. Volba tedy padla na půjčovnu a vyrazili jsme na 5 dní přes velikonoční svátky. 

Cílem bylo naše oblíbené Slovensko - tentokrát jarní Slovenský Ráj, tam jsme ještě nebyli. Zaparkovali jsme v Autocampingu Podlesok, vzhledem k termínu (duben), byl kemp zcela prázdný, později přibylo pár stanů a další tři bydlíky... ještě netekla voda, v noci padala teplota k nule, pro vodu se dalo dojít s konví na recepci. Zjistili jsme, že bydlík z půjčovny netopí - jakože vůbec, nehřeje vodu a tak, truma byla prostě kaput a neopravil ji ani Michal. Naštěstí jsme měli malý přímotop, který nás zachránil, byla ještě dost zima, hlavně v noci..

Hned odpoledne jsme si dali výlet k Prielomu Hronádu, super okruh po lávkách i lesem. 


Druhý den jsme vyrazili na celodenní výlet do Suché Biele. Šli jsme trochu proti proudu - normálně se Suchá Biela chodí odspoda nahoru, my jsme ale nahoru vyšli přes Pilanku - tady byl ten nejvyšší žebřík za celou cestu, opravdu adrenalin, hlavně pro děti, ale i my jsme si to fakt užili. A pak jsme sešli Suchou Bielou dolů - v sezoně by to asi nešlo, ale v dubnu byl ještě provoz malý a lidí poskrovnu, takže jsme na žebřících netvořily žádné fronty a bylo to s trochou opatrnosti super v i protisměru. Klidně bych to šla ještě minimálně jednou, opravdu skvělý zážitek, děti vůbec neremcaly, že musí šlapat, bavilo je to jako nikdy!


Další den jsme přejeli na Janošíkovy Diery - další skvělý výlet. Stezka přes Diery je nádherná! Počasí bylo trochu jako na houpačce a při výstupu na Malý Rozsutec nás překvapilo sněžení. Na to jsme tedy opravdu nebyli vybavení! Takže ani rukavice, ani čepice, ale super koulovačka! Chvíli nám byla opravdu zima a i jsme uvažovali, že to otočíme - tedy hlavně já... ale nakonec jsme šlapali dál a dobře jsme udělali. malý Rozsutec nám nabídl dobrodružný výstup po řetězech a krásný výhled, i když tedy nahoře byla opravdu zima! Cestou dolů jsme malinko zmokli a nakonec se zahřáli nad haluškami v místní kolibě, mňam!


Poslední den, jak už je na Slovensku zvykem, patřil termálům a tobogánům v Liptově, na noc jsme pak zůstali v kempu Villa Betulla, ten máme také již vyzkoušený z minula. Je tu super zázemí pro děti, koně, mini zoo, hřiště a pohoda...
Suchá Bělá - parádní dobrodružství.

Bydlík z půjčovny, kemp Podlesok.

Výška jako hrom!

A šplhání nahoru...


Tenhle byl nejvyšší - kluci byli absolutně nadšení!

Výstup na Malý Rozsutec po řetězech.

Vrchol Malého Rozsutce - trochu nám cestou nasněžilo.

Půjčený bydlík, a vrchol Malého Rozsutce v pozadí.





Žádné komentáře