Kamencové jezero Chomutov

V sobotu 19.8. bylo třeba vyzvednout ráno kluky na táboře v Chomutově. Super příležitost spojit příjemné s užitečným - na místo jsme dojeli už v pátek k večeru a v kempu Kamencové jezero jsme se sešli s kamarády. Grilovačka se protáhla do 4 do rána, to se tak někdy prostě povede :-) dokonce jsme se v ty 4 ráno šli ještě vykoupat a pak teprve spát... Vydařený večer to byl. Ráno v 8 už jsme byli na nohou a po snídani vyzvedli kluky. Z tábora byli nadšení, měli báječný program plný plavání, ježdění na kolech a in-linech.

Něco málo o Kamencovém jezeře:

Kamencové jezero je celosvětový unikát. Patří mezi největší jezera v ČR a díky vysokému obsahu kamence ve vodě se v něm automaticky zabraňuje růstu řas a sinic. 
Chemické složení vody
  • Al (hliník) – 1,97 mg/l
  • Fe (železo) – 4,48 mg/l
  • K (draslík) – 19,9 mg/l
  • Chloridy – 58 mg/l
  • pH – 3,6
  • Sírany – 247 mg/l
Místní kemp se nám moc líbil a rozhodně se sem ještě vrátíme. Čisto, posekáno, několik stánků s občerstvením, hřiště na beach, minigolf a hlavně skvělé možnosti na koupání. Několik dřevěných mol se schůdky, písečná pláž a hlavně velké centrální molo s bazénky - to chce vidět na vlastní oči! Voda měla sice jen 21 stupňů, ale byla krásně čistá a prý má ozdravné účinky na pleť a proti vráskám :-) 


Počasí bylo jako na houpačce a na koupání to nebylo, takže jsme vyrazili do místního zoo parku Chomutov. Příjemná procházka a moc pěkné expozice.

V neděli jsme dopoledne ještě strávili v kempu, zajezdili si na paddlu, odvážlivci se vykoupali a drkotali zubama, protože sluníčko sice svítilo, ale i dost foukalo. Cestou domů jsme se ještě zastavili na hradě Hazmburk a užili jsme si vyhlídky do kraje.

Kemp Kamencové jezero a naše milované duo Laika + Paddle :-)
Kamencové jezero

Hrad hazmburk

Výhled z Hazmburku

Všichni na Hazmburku :-)


Božan v zooparku Chomutov :-)

Prý to muselo být šííleně pohodlný....

Žádné komentáře