Rakousko +Itálie 21.-30.7.2017

Na tenhle týden byl náš původní plán vyrazit na sever do Polska. Předpověď počasí u Baltu ale nebyla nic moc a nám se nakonec chtělo více do tepla.... vyrazili jsme v pátek dopoledne a kolem 22 hod večer jsme podle Park4night zastavili u jezera Ebensee/Traunsee v Rakousku na malém parkovišti. Stání samozřejmě zdarma. Jediná další obytka na miste byla také CZ. Ráno jsme se seznámili s novými sousedy,  byli na miste už dva dny a doporučili nám výlet lanovkou na Albertfelkogel, kam jsme také vyrazili. Cena lanovky pro rodinu 32 EUR - jeli jsme pouze nahoru,  dolů jsme si ten šílený kopec sešli pěšky, nohy nás pak bolely dva dny. Je to krásné místo na víkendové lyžování,  stát se dá přímo u lanovky na parkovišti,  moc pěkné sjezdovky, určíte si sem v zimě zajedeme zalyžovat.  Souřadnice parkoviště u jezera : 47.81339N, 13.77946E.

Večer jsme přejeli k dalšímu jezeru, opět podle Park4night jsem vybrala Halštadské jezero a krásné tábořiště se stáním zdarma tady: 47.61136N, 13.46610E. Krásná čístá voda s platy na ležení,  stánek s občerstvením a čistě WC - možnost nabrat vodu do karavanu.  Pres malou lávku se dá přejít do FKK části pláže, přes den tam bylo plno naháčů. Zůstali jsme dvě noci, je to nádherné místo, kam se rádi opět vrátíme. Plánovali jsme výlet do Obertraunu ale ráno pršelo,  takže jsme zvolili kurz Itálie a vyrazili k moři.

Cestou jsme na oběd zajeli k Lago di Fusine, bohužel nám počasí nepřálo a hned po jídle se přihnala bouřka,  takže jsme se nezdrželi.  Lago di Fusine jsou dvě menší jezera kousek nad sebou,  u horního jezera je velké parkoviště zdarma,  určíte by se dalo stát přes noc i dvě a užít si výlety po okolních horách. Souřadnice : 46.4731N, 13.6712E.

K večeru jsme dojeli na STP v části Brussa: 45.6237N, 12.9543E - je to jakoby poloostrov mezi Bibione a Caorle,  není tu ale žádný hotel, místo je poměrně odlehlé, celá oblast včetně pláže je spíše přírodní,  žádnou komerci tu nečekejte. .. parkoviště je normálně ze poplatek 5 EUR na 24 hodin. Když jsme ale přijeli byla závora nahoře a nikde nikdo.  Na celém parkovišti, které je opravdu velké, stálo cca 10 obytek,  vše Italové. Zřejmě díky horšímu počasí a bouřce ten den se to tam úplně vyprázdnilo.  Pro nás ideál :-) Druhý den jsme se váleli na téměř prázdné pláži,  koupali se a užívali si teplé moře. Na druhý den hlásila předpověď zataženo,  takže jsme naplánovali výlet do Benátek.

Přejezd na vytipované parkoviště nám trval cca 2 hodinky. Auto jsme nechali zdarma tady: 45,4831N, 12.2678E - jedná se o parkoviště před bytovkami,  nikdo nic neříkal,  nikomu jsme nevadili... autobusem a tramvají jsme se přesunuli přímo do Benátek.  Koupili jsme si jízdenku na cely den, platí na veškerou místní dopravu na 24 hodin, pro celou rodinu za 56 EUR.  Přibrala jsem za 3 EUR mapu a nasedli jsme na první loď,  která přijela. .. celý den jsme jezdili z místa na místo,  párkrát jsme se ztratili v úzkých uličkách a k večeru jsme úspěšně našli auto. Počasí bylo na takový výlet ideální,  lehce pod mrakem, moc se nám v Benátkách líbilo.

Večer jsme přejeli k Lago di Grada do Tremosine, kde nám Dana a Radek Červenkovi vyjednali možnost stát na hotelovém parkovišti.  Byli tu ubytování v apartmánu.  Výjezd k hotelu byl šílený krpál! Normálně s autem to byl pořádný kopec, ale s obytkou to bylo šílené. V jednom místě jsme se šprajcli s nějakou němkou a už jsme se nemohli rozjet... Autu klouzaly kola. .. kousek couvání byl hodně  psychicky náročný pro všechny,  hlavně pro Michala.  Ale zvládl se nakonec rozjet a došplhali jsme až nahoru na parkoviště.  Díky Červenkům jsme druhý den zdarma využívali hotelový luxus, bazén,  minigolf, zahráli jsme si beachvolejbal,  děti využily i krásně teplý vnitřní bazén,  večer jsme si ugrilovali výborné špízy, a udělali si výlet na vyhlídku na Gardu.  To opravdu stalo za výšlap, nádhera.

Brzy ráno,  ještě mimo provoz, jsme sešplhali kopec, dolů to vůbec nebylo tak hrozné jako nahoru a přejeli na parkoviště sem: 45.6373N, 10.6182E - Toscolano Maderno, parkovací automat nebral více než 5 EUR,  takže za celý den jsme místo 7,5 platili jen těch 5. Stáli jsme v olivovém háji, přímo u pláže,  přes den tu bylo poměrně plno a rušno,  po poledni za námi dojeli Červenkovi a užili jsme si báječný společný den,  děti se vyřadily na padlu. K večeru jsme si ugrilovali karbanátky a my jsme po jídle vyrazili na další místo,  kde jsme se domluvili druhý den opět setkat.

Vybrali jsme s Danou opět jezero na koupání, kousek od Bolzana, Lago di Caldaro, souřadnice: 46.3823N, 11.2575E.  Dojížděli jsme už za tmy a navigace nás dovedla do vinice, ze které jsme museli vycouvat. .. ale zdárně se podařilo a zaparkovali jsme poprvé na opravdu placeném stání za 25 EUR. Hloupé bylo, že stání tu bylo od 12 do 12 následujícího dne a my přijeli ve 23 hod v noci, už večer nám správce říkal,  že zítra ve 12 musíme odjet, my se ale chtěli koupat celý den a jet až večer. .. rozhodli jsme se, že to nějak snad zítra vyřešíme a šli po krátké procházce spát. Dopoledne nám Dana pomohla německy vyjednat možnost stání v koutku parkoviště až do večera.  Za vstup na pláž jsme jako rodina zaplatili 16 EUR, tak sem už rozhodne nikdy nepojedeme. .. na nás to bylo příliš komerční a předražené místo.  Náladu jsme si ale zkazit nenechali a celý den se koupali,  padlovali po krásné čistém jezeře,  bylo tu plato na skákání, takže to nakonec bylo vlastně super. Po dobré večeři jsme se rozloučili a Červenkovi odjeli domů.  My jsme přespali v Německu kousek pod Mnichovem a v neděli po obědě jsme už také byli doma.

Albertfelkogel a konečně jsme také na nějaké fotce všichni! Foto by neznámá německá důchodkyně :-) 



Jezero Ebensee a pohled na přístav, kde jsme stáli.


Zimní mapa oblasti, určitě si sem zajedeme zalyžovat na víkend.

Letní mapa Ebensee/Traunsee - příště zkusím oblast Gmunden, prý je to tam taky super.


Příjezd k Halštadskému jezeru. Upravená louka k parkování, prostor pro stany, krásná pláž s WC a kioskem.




Bydlíme u Halštadského jezera :-)


Pláž s platy na ležení a skokánkem. Halštadské jezero. Skvělé i pro menší děti. Jen voda byla dost studená..



Lagi di Fusine, Itálie. Místo na oběd, chvíli před tím, než nás vyhnala bouřka. Určitě se sem vrátíme!

Mapka okolí, spodní a horní jezero Lado di Fusine, parkoviště je u horního jezera, obě jsou krásná!

Úprk z pláže před bouřkou :-) Brussa Itálie.

Tremosine sul Garda, Itálie. Výhled z apartmánu našich přátel, tady jsme zdarma, díky nim, využívali hotelových služeb. Nechali nás stát na parkovišti a neřešili nás... akorát ten výjezd sem, to bylo teda peklíčko...

Labuť na pláži v Toscolano Maderno. Mrkli jsme se i do místního kempu, byl úplně narvaný a nás by tam nikdo nedostal ani zadarmo...ale alespoň jsme si tu nakoupili čerstvé pečivo k snídani :-)

Lago si Caldaro, kousk pod Bolzanem, Itálie. na nás velká komerce, za vše se tu platilo, obsazenost převážně Němci. Ale sen jsme si tu užili parádní, počasí nám vyšlo skvěle.









Žádné komentáře