Rakousko + Itálie 30.6.-9.7.2017

Naše první větší cesta Laikou vedla přes Rakousko do Itálie a zase do Rakouska. Před vyjetím stihl Michal udělat na autě nějaká vylepšení.  Dětem i nám k postelím udělal usb nabíječky na technologie, zabudoval repráky do boků auta, jakoby ke stolu, aby byla hudba líp slyšet - bez hudby to prostě není ono! A ještě nějaké další drobnosti, které nám zpříjemňují cestování.

Vyrazili jsme v pátek odpoledne směr Rakousko s plánem dojet až do Millstadu k jezeru do kempu Neubauer,  což se nám povedlo až cca ve 3 hodiny ráno.  Takže jsme zaparkovali a okamžitě usnuli. Zajeli jsme sice úplně na kraj, ale už jsme prostě byli v kempu, takže jsme museli zaplatit i tuto noc - velké ponaučení pro začátečníky - do kempu se v noci NIKDY nezajíždí a už vůbec ne v Rakousku :-) za dvě noci jsme zaplatili 72 EUR. Kemp byl ale krásný,  skvěle vybavený, teplá voda bez omezení celý den, pračka,  sušička,  sprcha pro psy,  vanička pro mimina, všude krásně čisto. Celou sobotu jsme strávili u jezera,  počasí bylo parádní a voda krásně teplá. V neděli se zatáhlo a vyrazili jsme na výlet,  vyšli jsme pěšky na Lammersdorfer Hutte, jen jsem předem zapomnela ověřit převýšení,  které bylo 1048 m do šíleného kopce... děti me nesnášely a i Michal občas remcal. Nahoře jsme si dali pivo a něco dobrého a s lezli ten krpál zase dolů.  Nohy nás bolely ještě dva dny... Večer jsme se od hlásili a vyrazili směr Itálie,.

Cílem v Itálii byl STP v Casalborsetti,  až na místo jsme ale nedojeli,  už se nám chtělo hodně spát, našla jsem parkování kousek od Benátek, jen jsme přespali a hned ráno dojeli do Casalborsetti. Byla to naše první zkušenost s parkováním na stellplatzu,  takže jsme byli trochu nejistí,  ale milá slečna nám vše ukázala,  vysvětlila a za chvíli už jsme byli na pláži. Cena byla 15 EUR za den, zůstali jsme tu 3 dny. Souřadnice: 44.5498, 12.27906. Není tu WC, ani žádné jiného služby,  ale super byla sprcha se sladkou vodou, ta je v ceně parkovného. Pláž tu je krásná a klidná, trochu dál od městských pláži, bylo tu málo lidi a hodně mušliček. Kolem kamenného mola byly malé rybičky,  takže super na šnorchlování.  Prošli jsme město i přístav,  moc se nám tu líbilo.  O víkendu tu prý bývá plno Italů,  my byli od pondělí do středy a obsazenost byla tak 1/4. Tohle místo rozhodně doporučujeme.

Ve čtvrtek brzy ráno jsme nabrali směr Lago di Grada, vyhlídla jsem si parkoviště v Sirmione, souřadnice 45.4867000N, 10.6107000E. Na místo jsme dojeli ped obědem, stáli jsme přímo u vody na vyhrazeném parkování pro obytky,  cena 21 EUR za 24 hodin, zůstali jsme dva dny. V Sirmione jsme si dali předraženou pizzu - byla chyba si sednout do restaurace na náměstí, o kousek dál měli super pizzu u stánku za zlomek ceny. .. Ale pochutnali jsme si, to zase jo. Došli jsme si pro plavky a ručníky a vydali se na Lido di Publico - veřejnou pláž. Našli jsme molo, kde jsme se usídlili a užili si koupání v teplé a neslané vodě. Večer jsme si v historickém centru dali obří porce zmrzliny,  byla výborná,  kornoutek ale za 5 EUR, ale stálo to za to.  Ve čtvrtek jsme celý poloostrov obešli a koupali se na dalších místech, všude to bylo moc pěkné,  lidi byli, ale nijak moc, voda čistá a příjemně teplá. Večer jsme se vydali směrem k domovu s tím, že až budeme unavení někde zastavíme. ..

Sjeli jsme před Innsbruckem na Igls, kde nám Park4night ukazovala možnost stání u lanovky zdarma. Sice jsme omylem zajeli do parku,  ale když jsme se vymotali zastavili jsme na místě se skvělým výhledem do hor. Byla by škoda to nevyužít,  takže jsme naplánovali na druhý den výlet, nabízeli okruh lanovkou nahoru,pak po hřebeni pěšky,  lanovkou dolů do sousedního města Tulfes a pak autobusem zpět k první lanovce do Igls.  Cena za rodinu byla 80 EUR,  ale rozhodně se to vyplatilo, výlet byl opravdu nádherný.  Vylezli jsme na vrchol Glungezer,  kde jsme se koulovali a dali si pivo, cestou jsme šli přes několik pastvin krav i ovcí.  Málem jsme nastoupili do špatného autobusu,  ale zdárně jsme se vrátili k autu.

Poslední noc jsme strávili v Mnichově a v neděli dojeli domů.

Paddlování na Millstad See.
Pohled na kemp a jezero Millstad See z Lammersdorfer Hutte. Ten výšlap nahoru byl vražený... šli jsme po silnici s 15% a větším stoupáním a dolů tedy radši přes louky a pole, ale opět platí, že to stálo za to. Výhled byl perfektní!

Poloha kempu a mapka okolí.

Parkování v Sirmione, přímo u vody.

Servis před cestou dál, voda, odpad, vše v ceně parkovného 21 EUR na 24 hodin.



Extra porce zmrzliny v Sirmone.

Koupání a potápění ve sladké vodě. Kluci byli nadšení, na velkých kamenech se krásně dalo sedět, voda byla příjemně teplá.

STP v Casalborsetti, na pláž to bylo cca 150m přes borový lesík.

Ceník stání  Casalborsetti.


Krásná pláž, málo lidí, spousta mušliček, jeden den klidné moře druhý den pěkné vlny.


Kamenné molo podél kterého se dalo šnorchlovat a pozorovat rybky, zkusili jsme i nahodit, ale nic...

Další den byly parádní vlny, kluci si to fakt užili :-)

Parkování pod lanovou v Igls, zdarma, s krásným výhledem.


Glugenzerhutte 2600 m.n.m., nahoře bylo dost sněhu na pořádnou koulovačku :-)

Žádné komentáře