Dva týdny na divoko - na kolik to vyšlo?

Peníze. Moje oblíbené téma :-) 
Po návratu z dovolené, ať je jakkoli báječná, sedám ke kalkulačce a počítám, kolik jsme zase prošustrovali, respektive ušetřili... 



Najeli jsme tentokrát cca 1900 km přes Rakousko , Itálii a Slovinsko

Přibližnou trasu najdete TADY. 


NAFTA ⛽

 Měli jsme už něco v nádrži a na najeté kilometry nám to vychází cca na 5000 Kč.

 V Itálii je pořád nesmyslně draho. Zato můžeme doporučit sjet u Villachu a tankovat TADY (nebo přes ulici naproti, kde je i Lidl na nákup). Nafta tu byla vždy kolem eura a o tom se v Itálii pak ani nezdá. A jako bonus se vyhnete váhám, které jsou na dálnici kolem Villachu, ale psst, to přece nemáme zapotřebí :-) 

💰 DÁLNIČNÍ POPLATKY 

Dálniční známka pro Rakousko, Slovinsko a něco málo v Itálii tentokrát bylo za 2000 Kč

🏰VSTUPNÉ, PAMÁTKY

Lanovka na Velikou Planinu 1100 Kč
Vstupné do Terme Snovik 1100 Kč


🚐 PARKOVNÉ

Platili jsme tentokrát u Lago di Fusine 2 x 15 EUR. Byli jsme tu už několikrát a oproti minulým návštěvám toto místo prošlo značnou komercializací a také zpoplatněním. Návštěvnost, hlavně o víkendech, je neskutečná. I tak je tohle místo nádherné a klidně se sem zase zajedeme podívat, výletů v okolí je nespočet, třeba se mi podaří kluky ukecat k výstupu na Mangart.

🍔JÍDLO

Za dva týdny jsme utratili 8000 Kč. Nakupovali jsme opět převážně v Lidlu a nešidili jsme sebe (na mňamkách a vínu) ani děti (na sladkostech, colách a jiných nesmyslech). Jinak jsme jako vždy vařili v autě. Rozmazlování bylo v rámci odpočinkového dne na Velike Planině - pivo, sýr, klobásky, palačinky a kafíčko. 


👌 SOUČET

Včetně nějaké drobné hotovosti (třeba za láhev vína za 15 EUR, které jsem si koupila, aby nikdo nevěděl....) jsme utratili 20.000 Kč.
Opět jsme u mého oblíbeného - jsme 4 vlastně už dospělí, protože kluci už nejsou žádná miminka, plus kocour a byli jsme na dovolené dva týdny. Navštívili jsme 3 země a spoustu nádherných míst. Nikdo nestrádal, užívali jsme si přírody, dobrého jídla i pití. 

Ani jedno naše spací místo nebylo ošklivé, rušné nebo nějak nepříjemné, některá byla naopak absolutně nádherná. Ani jednou jsme neporušili nějaký zákaz. Pouze jednou, v Logarské dolině, jsme trochu ukecali hlídače parkoviště u hotelu, aby nás tam nechal jednu noc spát. Opět mám pocit, že jsme za málo peněz dostali neskutečně moc muziky. A hlavně svobodu, kterou si za žádné peníze koupit nejde 👌



Malé srovnání - kamarádka mi říkala, že za pronájem mobilhaimu v kempu v Pasohlávkách na týden zaplatili 20tis korun. Plus doprava, plus jídlo, plus aktivity, výlety... Z mého pohledu je to nesrovnatelné, ale k tomu si opravdu musí každý dojít sám... a nebo taky ne :-) 


Žádné komentáře