Pololetní prázdniny 2020 zase na Dachsteinu

Na pololetní prázdniny jsme i přes nic moc sněhové podmínky a vysoké teploty chtěli vyrazit na lyže. Letos jsme se ještě nesvezli, tak jsme se všichni těšili. Chvíli jsme laborovali, kam se vydat, jsem si jistá, že kdyby sněhové podmínky byly perfektní, pojedeme vyzkoušet něco nového. Takhle padlo rozhodnutí jet na osvědčený Dachstein.
Na lyžích pod Dachsteinem


Máme tu vyzkoušené parkování kousek od lanovek a na dva dny lyžování je tu sjezdovek dostatek. Veškeré informace o středisku najdete v češtině tady https://www.dachstein.at/cs/zimni/. Rodinná permice nás vyšla na 138 EUR na den. Kupujeme si raději jednoddení, člověk nikdy neví...

Další místa, která jsme obytňákem v Rakousku vyzkoušeli najdete TADY.

Pohled od lanovek na obytky a ráno jako první nahoře.

Parkovat s obytkou se dá TADY GPS 47.5445586N, 13.5045100E. Při našem příjezdu už tu jedná CZ obytka stála a v noci dojely další 3. Ráno sice po parkovišti jezdil traktor a sypal kamínky (klouzalo to), ale nic nám neříkal, stáli jsme v horním rohu pod lesem. V pátek nás nepřivítalo moc vlídné počasí, asi hodinku docela slušně pršelo. Naštěstí se déšť umoudřil a kdo ze svahu neutekl, tak si docela pěkně zajezdil. Lidí opravdu malinko, fronta nikde žádná, sníh sice těžší, mokrý, ale dalo se jezdit pěkně.

Germknodlu nikdy neodoláme :-) 

V neděli bylo o poznání příjemněji, sluníčko se na nás celý den usmívalo. V noci i přituhlo, takže sjezdovky byly dopoledne rychlé, odpoledne už samá boule. Bohužel hezké počasí a sobota k tomu se projevila na množství návštěvníků. Kolem 11 už se tvořily fronty tak na 5 minut. Déle jsme nikde nečekali. Takže se to dalo přežít :-) Jezdilo se fajnově a celkově jsme si to moc užili.

Sobotní o poznání příjemnější počasí.

V neděli už jsme lyžovat nechtěli, takže jsme se večer posunuli kousek blíž k domovu. Zaparkovali jsme u vodopádů na řece Traun GPS 48.0155283N, 13.7967128E. Na noc je to pohodlné a tiché místo. Celou noc lilo jako z konve, ráno jsme okoukli vodopády a vyrazili směrem k domovu.

TraunFalls v zimě. V létě je tu určitě možné "na tajno" do vody skočit, to musí být paráda :-) 

Žádné komentáře