Cesta domů - HOLA Andalusia!

Čas vyměřený pro naši vánoční cestu se nemilosrdně krátil a před námi byla ještě dlouhá cesta domů. 

Centrum Valence a svítící motýlí strom :-)

Na noc jsme dojeli SEM, parkoviště je na konci slepé ulice ve vesnici El Perelló. Parkoviště je sice hned vedle rychlostní vlakové dráhy, takže úplný klid tu není, ale jinak je to perfektní místo, jak na procházky po pobřeží za každého počasí, tak určitě na koupání během léta. Bylo tu taky pořádně větrno. Ráno jsme se v tom větru jen krátce prošli po pobřeží a museli jsme vyrazit dál. Hned po ránu nás čekalo pořádné dobrodružství. Na nejbližší dálniční nájezd nás navigace vzala TUDY. A to byla málem osudová chyba. Cesta totiž vede strmým sešupem na pláž(bohužel jsem to nestihla v tom šoku vyfotit) a pak podjezdem pod železnicí - naštěstí jsme se do toho tunelu vešli, jinak jsme snad na té pláži ještě teď... Obytkou to myslím bylo až za hranicí sjízdnosti. Takže zase pár šedivých vlasů navíc :-) 

Obytka pod železnicí a krásné pobřeží v okolí El Perelló.
Minuli jsme Bacelonu, kam se určitě musíme podívat někdy jindy a na oběd jsme si zastavili ve městečku Llanca na Španělsko - Francouzských hranicích, ještě si trochu užít moře než vjedeme do vnitrozemí. Jedná se o příjemné malé přístavní město, které touto dobou naprosto spí. Všechno zeje prázdnotou, obchody zavřené. V létě tu určitě bude pořádně živo. Pobřeží je skalnaté, divočejší a rozhodně tato oblast má co nabídnout jak k odpočinku, tak k zábavě nebo turistice. A tady se loučíme s mořem, ale určitě ne na dlouho, léto je tu za chvíli.

Příjemný přístav Llanca, pobřeží je tu krásně divoké.

Teď už nás čekaly jen kilometry v autě. Na noc jsme vybrali nejdříve městečko Valence a spali jsme na břehu Rhony. Večer jsme se prošli centrem města, byl tu absolutní klid v ulicích, ale kavárny a restaurace žily. Byla tu opravdu neobvyklá vánoční výzdoba v podobě světélkujícího stromu plného motýlků. Poslední večer jsme se rozhodli vyrazit trochu mezi lidi a zastavili jsme ve městě Heilbronn, omrkli jsme místní nákupní centrum. Kromě dobrého kafe, skvělé číny k večeři pro nás a mekáče pro kluky, tu nebylo nic, co by stálo za řeč... klasika obchoďák a přitom totálně narváno. Na poslední noc dovolené jsme si přejeli na klidné místo SEM a v neděli po poledni už jsme byli doma. Konec zvonec. Bylo to parádní, ale mohlo to trvat klidně o půl roku déle :-) Už teď se těšíme, kam vyrazíme příště! Andalusie byla nádherná! 

Žádné komentáře