Cabo de Gata a Cartagena, Andalusie část 10.

Myslím, že jsme objevili klenot. Klenot španělského pobřeží se podle mě jmenuje Cabo de Gata. Díky národnímu parku je tato oblast uchráněna před velkými hotelovými komplexy nebo zábavními parky. Pobřeží je divoké, voda průzračná a atmosféra místa naprosto uvolněná. V létě tu určitě bude trochu "hustěji" ale i tak bych sem jela znova!

MOODA.cz v Andalusii :-)
Mezi ostrými skalisky tady najdete malé pláže, které přímo vybízí ke dni plnému lenošení. Cabo de Gata je taková evropská exotika, všude jsou kaktusy, skály, traviny a půda je hodně suchá, prší tu opravdu výjimečně. Toto místo je také zapsané na seznamu UNESCO. Užili jsme si odpoledne plné odpočinku ve vesnici La Isleta del Moro TADY.

Dokonalé parkovací místo - na útesu s výhledem na moře a malou plážičkou přímo pod námi. 
Prošli jsme se po pobřeží, slezli na několik malých pláží, kluci házeli kameny do moře a Matěj litoval, že voda není teplejší, tentokrát by si prý i skočil a to slanou vodu nemá rád:-) Tady si každý trávil čas podle sebe, já cvičila na úplně prázdné pláži jógu, Honzík vyhrabal obrovskou díru v písku, Matěj asi ulovil nějakou wifi, protože jsem ho ani neviděla a Michal - to vidíte na fotce, prostě pohodička :-)

Odpočinek, každý podle svého vkusu :-) 
 Na noc jsme se přesunuli do města Cartagena, parkovali jsme vedle přístavu TADY, kde jsme mohli vidět hned několik skvostů. Nejdříve ponorku vytaženou na břeh. Potom výletní mega loď AIDA, a nakonec nejdražší jachtu na světě za 10 miliard, která patří ruskému miliardáři. Ta se třeba Michalovi nelíbila, já z ní byla úplně unešená(asi se projevil dobrý vkus nebo co :-)). V přístavu je také veliká bronzová socha, jako symbol obětem terorismu.

Ponorka na suchu, nejdražší jachta, bronzová socha a ukázka z vojenského muzea.
Cílem naší procházky městem bylo vojenské muzeum. To nás všechny absolutně nadchlo. Za Prvé vstupné je dobrovolné a za druhé je opravdu nádherné! Je tu třeba největší sbírka vojenských modelů na světě. Muzeum je přehledně uspořádané a ačkoli jsou všude cedulky "nesahat", tak za námi každou chvilku přišel starší pán a ukázal jak třeba dělo, nebo zbraň nebo něco dalšího funguje a kluci si mohli vše vyzkoušet. Sice jsme mu vůbec nerozuměli, ale on byl spokojený s naším zájmem o věc a bylo vidět, že je to vážně nadšenec.

Vojenské muzeum Cartagena.
Byli jsme tu úplně sami a prohlídku jsme si opravdu užili. Tady člověk pak rád hodí do kasičky na vstupné. Takhle by to mělo vypadat - líbilo se vám? Tak zaplaťte :-)

Ukázky expozice ve vojenském muzeu Cartagena. Je tu na co se dívat.


Žádné komentáře