Jak si jíme v obytce

Láska prochází žaludkem, tak to prostě je :-)

Všichni to známe, s plným břichem je svět najednou krásnější. Jsme rodina mlsounů a já jsem zastáncem domácí kuchyně. Polotovary mi většinou, až na úplné výjimky, přes práh kuchyně nesmí. A to ani na cestách. Paradoxně zavírám oči jen nad klasickou čínskou polívkou, kterou miluje Honzík, občas mu jí prostě dopřejeme...

Špízy milují všichni a já zase, jak všichni pomáhají při přípravě :-)

Celkově není třeba si nic odpírat, v obytce uvařím stejně jako doma. V zimě vařím hodně polévky, většinou takové ty, co v nich stojí lžíce a vydají za hlavní chod. K tomu pečivo nebo tortilu opečenou na pánvičce. Hodně vaříme těstoviny na xy způsobů. Ve velkém woku je vařím stylem one pot. Udělám základ, maso, koření a k tomu pak přihodím syrové těstoviny, zaliju vodou, případně smetanou a nechám těstoviny uvařit, zbylou tekutinu v pánvičce dohustím strouhaným sýrem. Přidat lze zeleninu dle chuti a požadované barevné variace. Fantazie a různé lokální sezónní produkty si tady přijdou na své.

Těstoviny alá WOK. Jsou výborné a variací je nespočet.

V létě samozřejmě používáme hodně gril. Maso na různé způsoby, k tomu často brambor a zelenina nebo salát. Kluci celkem nemají s jídlem problém. Každý je mlsný trochu jinak. Žádní bio andílci to nejsou, milují sladkosti! Ale takový ten základ je tam dobrý, jedí hodně zeleniny i ovoce, maso jen okrajově a ještě jak které. Mates sní grilovanou krkovičku, Honzík zase spíš drůbež, jinak masu moc nedají. Přílohy jedí bez problémů jakékoli, ryby nejí ani jeden z nich. Žádné komplikace nám to ale nezpůsobuje, většinou dávám na stůl, co je hotové a každý si nandá na talíř, jen tolik, kolik sní, nebo na co má chuť. Snažím se je nenutit do toho, co nechtějí, ale zase motivovat, aby alespoň ochutnali... taková alchymie to je :-)

Svoje chuťové pohárky nešetříme!

Snídaně jsou kapitola sama o sobě. Milujeme dlouhé bohaté snídaně! Hlavně v létě, když stojíme na nějakém nádherném místě, vydržíme snídat dlouho. Vstáváme většinou poměrně brzy, takže si u snídaně i často užijeme východ slunce a hlavně většinou absolutní klid. Snídáme často jogurt s ovocem, děti vyžadují občas palačinky, případně klasika pečivo s něčím, co je zrovna po ruce.

Snídaně venku jsou dokonalé. Ale i v autě si umíme dopřát :-) 

Abych nezapomněla, máme taky kvalitní pitný režim:-) Já si večer dopřávám ráda skleničku (nebo dvě) Prosecca a Michal pivo(většinou fakt jen jedno). A když je chuť a nálada, přiťukneme si dobrým rumem. Zkoušíme různé druhy, ochutnáváme. Chutnají nám sladké rumy, skoro jako pralinky - neznáte takový nějaký? Zatím jsme úplně dokonalý neobjevili...


Trocha  té neřesti k nám také patří :-) 

1 komentář