Singltrek Pod Smrkem

Na víkend nás pozval Tomáš vyzkoušet Singltrek Pod Smrkem.  Jak je známo, nejsme zrovna nejzdatnější cyklisté a nedisponujeme zrovna moderním vybavením. Naše kola jsou cca 15 let stará :-) jen kluci mají novější modely, odpovídající jejich věku.

Počasí na kola akorát, ani vedro, ani zima.
V pátek k večeru jsme zaparkovali U Spálené hospody TADY. Milá provozní nás nasměrovala z velkého placu pod stromy. Čekala na sobotu plné parkoviště, tak ať nepřekážíme. Za víkendové stání jsme platili 200 Kč, po dohodě by bylo možné se připojit i na elektřinu, ale je třeba si zavolat předem. V hospodě je WC i sprcha. Také půjčovna kol a kompletní servis k nim, včetně luxusní kolo sprchy, ta se mi moc líbila! Stihli jsme se venku najíst, bylo ještě krásně teplo, ale najednou se přihnaly mraky a pořádná bouřka. Několika opozdilců na kolech nám tedy bylo opravdu líto, byli jako zmoklé myši. Do toho slejváku dorazil Tomáš s Katkou a Katky kamarádi Radim a Ivanka. Nasáčkovali jsme se k Tomášovi do obytky a povídali a povídali...

Na začátečníky myslím slušný výkon, trasa krásná.
Ráno jsme s lehkým bolehlavem (ale stál ten Jack za to!) nasedli na kola a vyrazili vstříc novým zážitkům. Musím uznat, že Sigltrek Pod Smrkem je super! Krásná jízda lesem, dobré značení okruhů, různá náročnost. Jelikož v noci pršelo bylo po cestě spoustu louží, takže jsem se pěkně zčunili, ale asi i počasí trochu odradilo návštěvníky, jelikož tu nebylo moc lidí. Sem tam přifrčel nějaký závodník, kterého naše skupinka s dětmi evidentně zdržovala, ale dá se vyhnout, takže nám nedýchal většinou na záda moc dlouho. Po příjezdu si část party skočila do hospody na jídlo a my jsme si uvařili. 

Moc fotit se nedá, je třeba se opravdu soustředit na jízdu.
Kluci se nemůžou shodnout, jestli je lepší jízda v lese nebo po rovných cestách. Honzík raději les a Matěj zase preferuje cesty, jako byly na Lužických jezerech, kde se může víc koukat kolem sebe. Na sigltreku je třeba se opravdu soustředit a každá chyba celkem bolí... Michal, Matěj i Honzík se pěkně vymlátili, já přeci jen jezdím opatrněji. Bohužel mě trochu zlobí koleno, takže jsem se musela šetřit, abych trasu zvládla celou. Odpoledne jsme vyrazili do okolních lesů mrknout po houbách, ale měli jsme štěstí jen na pár kousků, žádné houbové žně se tu nekonají. Ochutnali jsme minerální pramen Novoměstská Kyselka - jako dobrý, ale fakt jen na ochutnání :-) 

Městské lázně Nové město pod Smrkem
V podvečer jsme vyrazili pěšky do Nového města pod Smrkem vyzkoušet saunu a bazén v místních lázních. Zvenku jsme se budovy trochu lekli, vypadá, jak kdyby v ní už pěkných pár let nikdo nebyl... Interiér nepřekvapil, ale za cenu 330 Kč na rodinu se tu děti vyřádily v bazénu i vířivce a my jsme si užili saunu. Byla krásně vyhřátá, takže jsme odcházeli příjemně zrelaxovaní. Městské lázně sice nejsou nijak luxusní, ale musím pochválit čistotu. Návštěvu určitě doporučuji. 

Parkování U Spálené hospody a večerní povídání u ohně. Tomáš umí dámy zaujmout :-) 

Večer bylo sice už chladno, ale bez deště, takže jsme krásně mohli sedět a grilovat venku. V neděli dopoledne mě už bohužel zlobivý koleno na kolo nespustilo, ale ostatní si udělali ještě okruh po černé stezce. Já jsem mezitím skočila do města pro suroviny a uvařila z těch pár houbiček, co jsme v sobotu našli, pro všechny bramboračku k obědu. Myslím, že se povedla. 

Podrobná mapa Singltreku, každý si tu přijde na své.

Čeká nás s Tomášem a Katkou společný výstup na nejvyšší horu Slovinska, Triglav, takže jsme naplánovali podrobnosti a už se moc těšíme! 



Žádné komentáře