Krkonoše křížem krážem

Plánování výletů miluju, fakt mě to baví a trávím tím převážnou většinu volného času! To ale ještě zdaleka neznamená, že to vždycky klapne a plány dodržíme... Tuhle sobotu jsem naplánovala túru po Krkonoších, mapy.cz ukázaly necelých 20 km, takže ideál. Nakonec z toho bylo kilometrů 30 a pořádně bolavé nohy. A taky spoustu řečí, posledních 6 km, už remcali opravdu všichni!

Klučičí chvilka odpočínku na Medvědíně. 
Zaparkovali jsme v Horních Mísečkách tady 50.7336100N, 15.5673747E. Parkoviště je v létě zpoplatněné v čase 8-17 částkou 20 Kč za hodinu. Jinak zdarma. Žádné zákazové značky pro obytky tu nejsou (na rozdíl od zimy), takže jsme za víkendové parkování nakonec platili 280 Kč.

Parkoviště Horní Mísečky - ideální startovní místo na výlety!
Naše trasa nakonec dopadla takhle https://mapy.cz/s/32mRm a na původní plán se můžete mrknout tady https://mapy.cz/s/31fA2. Odchylka byla jen cca 50% :-) Z Horních Míseček jsme šli přes Vrbatovu boudu, Labskou boudu a Martinovu boudu na Sněžné jámy a Tvarožník a pak dolů Vosecká bouda, Krakonošova snídaně, Dvoračky a Krakonošovou cestou zpět na Horní Mísečky.

Martinova bouda - výborné borůvkové knedlíky!
Cestou jsme si dopřáli výborné borůvkové knedlíky, Krkonošské kyselo, zmrzlinový pohár a i nějaké to pivo :-)
V Krkonoších je nádherně - Krakonošova kazatelna, Sněžné jámy - cestou českopolského přátelství!
Za pěkného počasí jsou Krkonoše, na těch hlavních trasách obzvlášť, plné lidí. Je určitě super, že lidi jdou raději do přírody, než aby seděli doma! Co mě osobně opravdu štve, je skutečnost, že se povětšinou lidi naučili uklízet po svých psech, ale sami po sobě s tím mají nějaký problém. Lesy jsou plné papírových kapesníčků "podpapíráků". Předpokládám, že jde hlavně o dámskou neřest. Nemám nic proti tomu odskočit si na malou do lesa, ale nechápu, proč si ten použitý utírací kapesníček dámy neodnesou? Dát ho do nějakého igelitového pytlíčku a do batohu podle mě není žádný problém, stačí s tím jen počítat a připravit se na takovou situaci. Odhodit obal od sušenek se už většinou lidi snad odnaučili. Myslím, že nenechávat utírací kapesníčky v lese je další level.


Kameny Tvarožník a Krakonošova kazatelna.
Moc se nám líbily kameny Tvarožník, Honzík tam vyšplhal jako veverka. A od nich nás už čekal sestup dolů k autu přes Voseckou boudu a Dvoračky.

Medvědín a servírování nedělního oběda :-) V sobotu byly karbanátky na grilu a ze zbylého mletého potom boloňská se špagetama. Klasika, kterou milují malí i velcí.
 V neděli jsme se vyšli podívat ještě nahoru na Medvědín, bylo potřeba trochu ty bolavé nohy protáhnout. Musím přiznat, že jsme všichni sotva lezli, pořádně nás bolela lýtka. Po obědě jsme vyrazili domů. určitě se ještě během podzimu do Krkonoš vrátíme. Pokusím se lépe plánovat, jinak se mi vzbouří mužstvo :-) 

Finální záznam našeho výletu ze stopaře :-) 

Žádné komentáře