Saské Švýcarsko, Rosenthal-Bielatal - tip na víkend

Saské Švýcarsko je naším oblíbeným cílem na víkendové výjezdy. Za necelé dvě hodinky můžeme parkovat na dosah skalních měst. A kouzelné barvy kterými tu podzim maluje v krajině, jsme si nemohli nechat ujít, počasí nám slibovalo nádherné dny plné sluníčka, takže bylo jasné, že doma sedět nezůstaneme.
Všichni spolu na jedné fotce, to se nám moc často nepodaří.
Cestu na místo nám trochu zkomplikovala navigace, která nevěděla o uzavírce silnice, takže jsme se trochu zamotali v objížďkách, než se nám podařilo trefit parkoviště Ottomuhle GPS 50.8395889N, 14.0443194E. Parkoviště je placené a cena pro obytné auto je 6 EUR na den, osobní parkují za 3 EUR. Není tu žádná zákazová značka na noc, takže krásné stání, za přijatelnou cenu, hned na startu turistických cest. 

Podzim jako malovaný.

Přes noc tu kromě nás stáli ještě dvě obytné dodávky a ráno, když jsme odcházeli po 8 hodině do skal, začínala přijíždět první auta. Odpoledne bylo parkoviště narvané k prasknutí. Místo je evidentně oblíbenou víkendovou destinací, tak je třeba s tím při plánování příjezdu počítat, parkoviště je sice velké, ale není nafukovací. Celou naši sobotní trasu najdete TADY.

Jedlé i nejedlé, ale o to krásnější, houby všude, kam se podíváš.

Přes Rosenthal jsme pokračovali krásným lesem plným hřibů, kterým jsme opět nedokázali odolat, takže Michal celou cestu nesl na zádech nálož hub a neustále jsem mu tam přidávali. Na trase bylo několik krásných vyhlídek, kluci si užili Katzsteiels, kde si zkoušeli rychlý skluz po úzkém žebříku, který na vyhlídku vede.



Z vyhlídky Lampertsstein je krásný výhled na pevnost Konigstein, kterou jsme navštívili na jaře. Cestou narazíte na několik turistických odpočívadel, kde je možné se pohodlně najíst a odpočinout si. K autu jsme přišli příjemně unavení kolem 17té hodiny a po chvilce odpočinku jsme si ještě s Michalem vyšlápli užít si západ slunce na vyhlídce Biealablick, kde je malý kamenný hrádek a moc pěkný výhled na okolní skály. Které jsou mimochodem rájem horolezců.

Cestou ve skalách a západ slunce na vyhlídce Biealablick.
Během sobotního večera se parkoviště zase vyprázdnilo a na noc zůstalo jen pár aut. Ráno jsme si raději přejeli na kraj parkoviště, abychom mohli později bezpečně odjet a nikdo nás nezablokoval. Vyrazili jsme ještě na kratší okruh zase trochu jinudy. Příjemných 8 km před cestou domů je na neděli tak akorát. 

Nedělních příjemných cca 8 km a pak zase domů.
Celá oblast nabízí možnosti vyžití opravdu každému, na své si přijdou turisté, horolezci, cyklisté, ale i rodiny s kočárky. Zajímavé skalní útvary i krásné lesy lákají k dobrodružství, sportu i odpočinku, záleží jen na vás, čemu zrovna dáte přednost.

Užili jsme si rodinné focení uprostřed podzimem vybarveného lesa :-) 

Žádné komentáře