Harrachov a Besedické skály - tip na víkend

Na jeden ze srpnových víkendů jsme vyrazili za kamarády Tomášem a Katkou do Harrachova. Matěj byl s kamarádem na vodě a Honzík si pozval kámoše se třídy Péťu, takže jsme trochu změnili posádku vozu. Možnost bezplatného parkování pro obytku jsem našla na Rýžovišti tady 50.7631500N, 15.4442083E. 

V pátek po příjezdu jsme po krátké procházce Harrachovem zabrousili na zahrádku restaurace Pod Čerťákem. Mají tu trampolínu, kterou kluci hned naplno využili a je tu možnost ulovit si pstruha k večeři. Do toho se nám už nechtělo, ale jednoho jsme si na ochutnávku dali a byl moc dobrý. 

Za jednoho pstruha, hranolky s kečupem, malý šopský salát, tři piva a 2 malinovky jsme platili 700 kč - na můj vkus teda mazec, celou rodinu bych tu nakrmit nechtěla... 

Krkonošské toulky a naše bydlení na rýžovišti. 
V sobotu jsme vyrazili na okruh po Krkonoších. Trasa byla následující - Mumlavské vodopády, Labská Bouda, Vrbatova bouda, Harrachovy kameny, Dvoračky, Ručičky a přes Čertovu pláň zpět na Rýžoviště. Celkem jsme nachodili necelých 23 km, trasu najdete TADY. 

Všichni naši chlapi si výlet užili :-) 
Srpnové Krkonoše jsou plné borůvek a my jsme toho náležitě využívali celou cestu, kluci měli ruce i pusy modré a vlastně skoro každý, koho jsme potkali byl jak šmoula Těžko odolat takové dobrotě! Podél Mumlavy až k Labské boudě jsme potkali jen pár lidí, u Labské byl pořádný nátřesk, na WC jsem čekala skoro 15 minut frontu a k jídlu ani pití jsme si raději nic nedali. Vlastní svačina na trávě venku byla určitě lepší volba než narvaná hospoda. 

Borůvek byly plné lesy. U Mumlavského vodopádu byl překvapivý klid a málo lidí.
Pokračovali jsme k Vrbatově boudě kde jsme překvapivě celkem snadno našli volný stůl a po cca 10 minutách ve frontě jsme si dali pivo a klukům slíbené borůvkové knedlíky. Taky tu mají fajnovou zelňačku. Jeden borůvkový knedlík, jedny lívance, 2 zelňačky a 4 piva celkem 630 kč. Není tu zrovna lacino v těch horách, ale vzhledem k frontám, je jasné, že není důvod zlevnit...
Pivko v nás s Katkou probudilo veselejší notu a trochu jsme si zablbly na Vrbatově návrší :-) 

Stačí jedno pivo a je veselo :-) výuka jógy musela být.
Na kafe jsme se stavili v restauraci Štumpovka Dvoračky. Taky totálně narvaná hospoda, lehce zmatená obsluha a kafe nic moc... pak už cesta zpět dolů na Rýžoviště a příjemný večer v našem pojízdném domově.

Besediské skály - super tip na výlet pro děti každého věku.
V neděli dopoledne jsme přejeli k Besedickým skalám. Perfektní místo, kde se děti vyřádí prolézáním skal a skákáním z kamene na kámen. Romantický labyrint pískovcových skal nad levým břehem řeky Jizery. Vede tu žlutě značená okružní cesta a celý výlet je cca na 2 hodinky. Moc se nám tu líbilo a nejspíš se jednou vrátíme i s Matějem, který by si tu určitě našel pěkná místa na slaňování.

Besedické skály

Žádné komentáře