Happy Zelčín podzim 2018

Po jarní zkušenosti jsme se na sraz Happy Campingu v Zoo parku Zelčín vyloženě těšili!

Svezení krásně opraveným valníčkem. Perfektní taxi ze Zoo do kempu! 
Protože na jarním Happy Campingu se nám kluci malinko nudili, nabídli jsem jim možnost pozvat si nějakého kámoše. Matějovi se sešli hned dva a Honzíkovi jeden. Takže jsme se rázem rozrostli na pět dětí! :-) Mě to ale vůbec nevadí, naopak si to užívám a když je kolem stolu plno, jsem absolutně šťastná! Vedle obytky jsme těm starším postavili stan a na zavlažení dostali malý přímotop. Do rána nám nezmrzli, takže dobrý, jsou to kluci statečný! V pátek večer jsme u ohně povídali s ostatními kravanisty, poslechli jsme si parádní zážitky z Francie, kterou zatím nemáme vůbec projetou, takže nás to inspirovalo. Hodně jsme si povídali s Markem, který se stará o stránku https://www.skiing-parking-camping.com/

Krásné ráno v Zelčíně.
V sobotu dopoledne jsme si prošli stáje a svezli se kočárem. Větší kluci prostě chillovali (nevím, jestli to není jen moderní termín pro flákání se, ale zní to určitě víc cool :-) ). Vytáhli taky autíčka na dálkové obládání, Michal provětral letadýlko, takže si volný čas příjemně užívali. Menší byli od rána do večera na trampolíně, takže taky spokojenost. 

Zoopark Zelčín - mazlivý kocour, pštros a chvíli staré hříbátko.
Mít pět dětí není žádná sranda, situaci jsem nepodcenila a měla jsem připravené menu, které je snad bude bavit, bude chutnat a ještě to nebudou nezdravé "blafy". Bohužel jsem nestihla fotodokumentaci, tak jen takhle:

- pátek večeře - hamburgery:

Doma jsem si připravila mleté maso, osolila, opepřila, trochu česneku a na jemno cibulku. Na stůl jsem pak dala ledový salát rozdělený na lístky, dva druhy omáček vhodných na hamburger, plátkový sýr a bohužel jsem zapomněla vzít rajčata, jinak bych je dala taky. Na grilu jsme upekli maso pěkně na placičku a kluci už si sami skládali dle chuti do čerstvých kaiserek. Ty hamburger housky nemám ráda, kaiserka se zrníčky mi přijde chutnější.

Sobota snídaně - palačinky :-) klasika, marmeláda, cukr se skořicí.

Sobota oběd - gyros:

Naše národní obytkové jídlo. Milujeme ho prostě všichni. Vezla jsem si z domova velkou krabičku na malé kousky nakrájeného krůtího masa, naloženého v gyros koření. Hodím do wok pánve a osmažím dozlatova, do  křupava. Mezitím nakrájím na jemno ledový salát, čínské zelí a cibulku. Ve velké míse smíchám, malinko osolím,opepřím a dám na stůl. Na grilu pak přihřejeme placky na gyros a už si každý skládá podle chuti na placku zeleninu, maso a zalije omáčkou (stejnou jako na hamburger). Co si kdo ubalí, to si sní :-) 

Sobota večer - hospoda - aneb maminka má volno :-) S Michalem jsme si dali výborného králíka s bramborem, kluci palačinku nebo polévku. V Zelčíně vaří výborně, moc nám tu chutnalo. Jen servírky jsou malinko zmatené, ale zase jsme se i díky nim výborně bavili.

Neděle snídaně - míchaná vajíčka, slaninka, cibulka, až se všichni olizovali.

Neděle oběd - boloňské špagety:

Masový základ stejný jako na hamburger, osmažit ve woku. Když je mleté osmažené, přidám velkou lahev rajčatové omáčky a plechovku krájených rajčat. Dochutím solí, pepřem a trochou cukru. Prostě klasika, kterou se u dětí taky nikdy nic nezkazí. Mít pět strávníků je super, ale baští jak polský zájezd! 

Sobotní pohoda v Zelčíně
Na sobotní večer v hospodě bylo také naplánované promítání karavanisty Michala z jejich cesty po Norsku, kde strávili 24 dní a zážitků přivezli opravdu spoustu. Těžko se mi to píše, ale musím uznat, že jsme se chovali mírně řečeno nevhodně. Lehce posíleni drobným přípitkem na přivítanou s Tomášem a Katkou, kteří přijeli až v sobotu k večeru a také výborným Proseccem, které nám nalil Marek při kolaudaci jejich nové obytky, jsme byli v opravdu výborné náladě, humor nám nikomu nechyběl a k smíchu nám přišlo úplně všechno.... Utvořili jsme si v restauraci takový "hlučnější" koutek a skvěle jsme se bavili. Bohužel u vedlejších stolů možná nebylo vyprávění o Norsku slyšet tak dobře, jak by být mělo. Dodatečně se omlouváme, snad nás příště zase na sraz Happy Campingu Klára pozve, možná se polepšíme :-) Raději to ale nebudu slibovat.. člověk nikdy neví :-) 

Krásné copany mi zapletla šikovná Lucka a dortík dostala Klára k narozeninám od ostatních.

Večer nám ještě Michal z www.bezkempu.cz opekl na ohni špekáčky, Tomáš předvedl neskutečnou Fire show a šli jsme raději spát. Těšíme se na jarní setkání. Tahle skupina lidí je totiž úplně báječná!

Tomáš a jeho Fire Show. Slavil velký úspěch!

Žádné komentáře