Víkend Pomezní boudy a Sněžka

Náš úplně první víkend v bydlíku na sněhu je tu! Honem rychle jsme sehnali sněhové řetězy, protože bez nich to prý s obytkou nejde a vyrazili jsme.

Ani jsme si nestihli vyměnit lahve s plynem na čistý propan, takže jsme vyjeli se směsí propan-butan a na to jsme málem dojeli... tedy dotopili... Z práce jsme na pátek utekli, omluvili kluky ve škole a vyjeli jsme už ve čtvrtek večer.
Dojeli jsme na Pomezní boudy a zaparkovali na parkovišti přímo u skiareálu SKIMU. Souřadnice TADY. Platí se tu 100 Kč za 24 hodin a vodu je možné si doplnit v apartmánech Skimu, ani nechtěli nic zaplatit, takže moc děkujeme! Byli jsme tu přes noc sami a romanticky sněžilo a foukalo, prostě pořádná vánice. V bydlíku ale krásně teploučko, nic nám nechybělo. Matěj nám trochu pokašlával, takže jsme druhý den dopoledne dali jen krátkou procházku a odpoledne jsme nechali Matěje v karavanu v teple a Honzíka stavět vedle iglů a vyrazili jsme si na dvě hodinky zalyžovat. Bylo to super, krásný prašan a skoro nikdo na svahu... výhoda toho utéct z práce v pátek...

V sobotu ráno se začalo parkoviště značně plnit a usoudili jsme, že bude fajn jet jinam. Tady přišla chvíle pravdy - bez řetězů to opravdu nejde, měli jsme velký problém se z parkoviště dostat i s řetězy. Klouzalo to jako blázen! Ale podařilo se a přejeli jsme do Pece pod Sněžkou, tady je parkoviště za 125 Kč na 24 hodin, není tu tedy žádná možnost servisu, ale my už jsme nic nepotřebovali. Stáli jsme TADY.
Odpoledne jsme se vypravili na Sněžku. Vyjeli jsme lanovkou do mezistanice na Růžovou Horu a pak došli 2,5 km pěšky k Poštovně. Byl to zážitek - sněžilo a vítr měl rychlost 90 km za hodinu. Ale statečně jsme se vyškrábali až nahoru. Cesta dolů přes Růžohorky byla už legrace, Honzík jel na bobech :-)
Další noc opět sněžilo a sněžilo, do rána jsme úplně zapadali. A taky nám průběžně docházel ten plyn - vždy jsme brali lahev na chvíli dovnitř ohřát a pak zase něco vycucli... Příště už jen čistý propan!
V neděli jen krátká  procházka po okolí a zpátky domů.... Bezva to na sněhu bylo!



Páteční procházka v mlze - Pomezní boudy

Andělíček, to jsem celá já!

Romantika ve dvou - jako za mlada...

Pomezní boudy - SMIMU

Rambo jezdí statečně s námi :-) 

Cestou na Sněžku

Parkování v Peci pod Sněžkou

Parkování Pomezní boudy

Sněžka - Poštovna 

Sněžka poštovna

Žádné komentáře