Silvestr 2017/2018 Obertauern

Silvestr vlastně neslavíme. Nějak nám ten přelom roku nepřijde důležitý. Ale já mám moc ráda ohňostroje, tak proto se na Silvestr vždy těším a na nějaký pěkný, klidně menší, se chci podívat.
Tentokrát jsme se vypravili zažít Alpy v obytce. Původní záměr byl Schladming, ale když jsme tam dojeli pršelo a bylo +6 nad nulou. Taky se mi nepovedlo najít parkoviště, které by bylo zdarma a stání bydlíků bylo povolené. Zato se mi povedlo nás protáhnout historickým centrem, kde průjezdová výška byla 3,4 metru a my máme 3,3, Michala málem kleplo... ale dali jsme to.

Další cíl byl Obertauern, jen půl hodinky jízdy od Schladmingu a o dost výš, takže sníh měl být jistější. Což se hned potvrdilo, z deště se s přibývajícími výškovými metry stalo husté sněžení, silnice byla pěkně namrzlá a nám to nejelo. Takže v té šílené vánici kluci nasadili řetězy a doklouzali jsme na parkoviště přímo u lanovek TADY. Sice je tu zákazová značka stání 22-06, ale obytek tu bylo víc tak jsme zůstali taky.

Nakonec jsme tu byli 5 nocí, až do 1.1.2018. Lyžování bylo opravdu různorodé, středisko nabízí 100 km převážně lehčích modrých sjezdovek, ale jsou tu i pěkné červené a pár černých. Do rána nasněžilo 30 cm prašanu a další ten ještě připadalo. Užili jsme si skvělý offroad mimo sjezdovky v hlubokém sněhu, to se jen tak nepoštěstí. Lidí málo a podmínky perfektní. Jeden den bylo -16 stupňů. Obytka ale funguje skvěle, nic nám nezamrzlo, vodu jsme si mohli načerpat u lanovky, kde bylo WC, pro pečivo se dalo dojet stanici skibusem do města a k vleku jsme to měli 100 m. Ohňostroj byl parádní a z údolí od auta jsme měli krásný výhled na všechny strany.
Takže, když Silvestr, tak příště zase v obytce :-)


Silvestr na parkovišti? Jasně! Měli jsme nejlepší výhled:-) 
A jde se na to! 


XS power je třeba:-) 
Co dělat po večerech v obytce? Co třeba postavit obytku z lega? :-) 
Love him, absolute! 



Taková rovnováha! Uvnitř +14, venku - 14 :-) 

Rambo nemůže chybět, křeček cestovatel...

Prašan, závěje, offroad, mazec!!

Přijdete k autu a za autem metr sněhu. Vezmete lopatu a jdete na to :-) Teda Michal jde na to :-) 

Ehmmm, co se nejvíc líbilo dětem v obchodě???

Pohodička by Mates

Zase offroud a tři padavky.... :-) 
Připraveni

Pozvání od souseda karavanisty se neodmítá. Děkujeme! 


Žádné komentáře