Víkend Paseky nad Jizerou


Bydlíkování na sněhu je prostě super! Tak jsme hned vyrazili znovu na další víkend 16.-17.12.2017. Tenhle víkend většina českých lyžařských center zahajovala sezonu a vybrali jsme Paseky nad Jizerou. Je to menší středisko a parkovat se dá přímo u sjezdovek. Když jsme přijížděli tak pořádně sněžilo a na parkovišti bylo tak 20 cm čerstvého sněhu. Akorát tu jezdil traktor a uklízel. Michal s ním domluvil, že nám vyhrábl pěkný kousek místa, přímo na míru :-) 
V sobotu jsme vyrazili na lyže, děti (hlavně Matěj) sice trochu remcali - je zmlsaný Alpama!! - že mu to na tom pidi kopci ani nepojede... ale nakonec jsme si skvěle zalyžovali. Sice celý den sněžilo, ale ten čerstvý přírodní sníh je tak super, že ani nevadí menší kopce! 
Večer jsme se šli s Michalem projít po okolí, děti jsme nechali v autě a když jsme se vraceli zaútočili na nás ze zálohy! Vyhrabali si mezitím vedle auta zákop, připravili sněhové koule a pustili se do nás! Ale nedarovali jsme jim to! Bojovali jsme statečně :-) Honzík koulovačku zakončil otužováním ve sněhu jen v kalhotách. K večeři jsme si usmažili vynikající bramboráčky, mňam!
V neděli jsme vyrazili na průzkum okolí - celou noc sněžilo, všude bylo cca 30 cm prašanu a pořád se to sypalo, chvílema jsme vůbec nevěděli kudy jdeme, sněžnice by se hodily, ale ty nemáme. Brodili jsme se čerstvým sněhem a užili si u toho hodně legrace. Náš okruh vypadal cca takto, ale byl to pěkný offroad :-) 
 A odpoledne zase domů, víkendy jsou tak krátké! Už se těšíme na silvestrovský výjezd do Alp!
Super počasí na procházku :-) 

I v ČR je fajn lyžování!
Přijel traktor a vyhrábl nám kousek místa! Díky!

Moji kluci, tak rychle rostou!

Otužování je základ! Pak si na ně nějaký bacil nepřijde :-) 

Byla pořádná koulovačka a jdeme se ohřát.

Venčíme andělíčka....


A sněží a sněží...

Je lepší z kopce válet sudy nebo dělat kotrmelce?? Zkusit se musí obojí.... :-)

Žádné komentáře