Víkend na motorce 3.-5.8.2018

Když jsou kluci na táboře a my máme možnost volného víkendu, oprášíme motorku a vyrazíme!
Přesně to se nám povedlo tenhle víkend. Celá naše trasa je tady: https://mapy.cz/s/2VacA

Místo obytky na víkend ve dvou :-) 
Vyjeli jsme už ve čtvrtek a první noc jsme strávili u hranic ve Strážném, dojeli jsme k nouzovému nocovišti tady 48.9006481N, 13.7114083E . Je to sice kousek po lesní cestě, ale přijížděli jsme už skoro za tmy a ráno hned brzo odjeli, takže se naštěstí motorka pěkně ukryla v lese... Nocoviště je určeno samozřejmě čundrákům nebo kolistům.

Dopoledne jsme ujížděli přes Německo po krásných klikatých silnicích, vyhnuli jsme se dálnicím a kolem oběda jsme parkovali u Konigssee na velkém parkovišti 47.5919044N, 12.9895722E. Není problém tu stát i s obytkou, ale jedná se pouze o denní parkoviště, noční stání není dovolené. I pro motorky tu mají spěšl koutek, a na zálohu také skříňky, kam jsme si uložili helmy.

Koupání ve vodopádu - místo, které nám vyrazilo dech!
A vyrazili jsme k vodopádu, který jsem měla z netu nastudovaný, ve kterém je možné se s výhledem na jezero vykoupat. Vodopád jsme našli asi po 1,5 hodině šplhání do kopce a absolutně předčil naše očekávání! Sice jsme tu zdaleka nebyli sami, ale taky tu nebylo přelidněno a panovala tu úžasná atmosféra. Všichni se koupali, fotili, vzájemně si dělali prostor, aby každý měl dost času si udělat fotky podle svých potřeb. Všichni se usmívali a byli okouzleni místem a atmosférou, tak jako my.



Dolů jsme pak šli kolem vodopádu až k jezeru, všude je spoustu krásných míst, kde stojí za to se zastavit. Krásně by se tu s ručníkem dal v takovém horku strávit celý den. I díky vysokým teplotám byla voda nádherně osvěžující. Neodolali jsme a vykoupali se i v jezeře Konigssee, Voda byla krásně teplá a průzračně čistá.

Pestrá strava motorkářů :-) Luxusní kachnička, fajnový germknédl i ohřátá konzerva :-)
Odpoledne jsme přejeli k jezeru Zeller a zakotvili jsme v kempu Seekamp. Kemp byl hodně plný, ale v zadní části jsme místo na malý stan a motorku našli. Sprchy s teplou vodou je možné využívat dle potřeby, žádné žetony. Trochu nás ale překvapil nejasný systém cen - ceník jsem sice nastudovala, očekávali jsme cenu kolem 25 EUR. Platí se až při odjezdu, takže jsme se cenu dozvěděli až ráno a bylo to 34 EUR, což je za jednu noc s malým stanem trochu víc než bychom rádi. Příště lépe číst ceníky :-) Spalo se nám tu ale dobře, v kempu byl klid.

Grossglockner Hochalpenstrasse - ráj motorkářů
Hned ráno jsme vyrazili na Grossglockner Hochalpenstrasse  To byl náš motorkářský sen! Za cenu 32,5 EUR jsme si platili jak cestu nahoru, tak pak sjezd druhou stranou do Mittersilu. Cena za motorku jen na Hochalpen je 26 EUR. Je to skvělý zážitek, moc jsme si to užili. Vzhledem ke krásnému počasí bylo na silnici opravdu rušno, provoz byl veliký. Potkali jsme několik obytek a všem řádně smrděly brzdy! Proto jsme sem chtěli raději na motorce než obytkou. Celý den jsme strávili v sedle motorky a užívali si průjezdy ostrými zatáčkami :-)
Svoboda motorkářů :-)
Večer jsme dojeli na parkoviště u malého jezírka Griessee tady 47.9883806N, 12.4426844E. Zkusili jsme cestou ještě jeden kemp, ale měli úplně plno. U Griessee by se klidně dalo stát i obytkou přes noc, žádná zákazová značka tu není. Postavili jsme si v lese stan a spaní tu bylo v pohodě. Jezero je nádherně teplé! Jen trochu smrdělo rybinou... A v neděli ráno už nás čekala jen cesta domů...  Až bude možnost, zase rádi vyměníme na chvíli obytku za motorku, bylo to skvělý! :-)

Ještě pár foto střípků... :-) 

Žádné komentáře