Stolové Hory Polsko 22.-24.6.2018


V červnu to s námi bylo marné, Honzík odjížděl jeden víkend na školu v přírodě v sobotu a vracel se v neděli. Takže jsme nemohli nikam vyrazit. Ale i být doma má své kouzlo, užili jsme si trochu odpočinku u bazénu, udělali spoustu potřebné práce... Jenže už to chtělo zase někam vyrazit...


Honzík se toho nebojí :-) 

Na víkend jsem vybrali Stolové hory v Polsku. V pátek večer jsme dojeli na toto parkoviště 50.4606808N, 16.3091894E, není tu žádný zákaz, nic se neplatí. Takže krásné stání na divoko. Popřáli jsme Matějovi k narozeninám a Honzíkovi k svátku a na jejich zdraví jsme ochutnali výborný rum :-)


Degustace rumu a Stolové hory, perfektní kombinace :-) 
Ráno jsme si trochu přispali a pak vyrazili na výlet. Stolové hory jsou nádherné, průchody místy opravdu úzké! Za vstup jsme 2x platili po 30 PLN, ale rozhodně to stojí za to! Počasí bylo na výlet ideální, příjemně pod mrakem, ale jednou jsme pěkně zmokli... Nohy nás ke konci už pěkně bolely. Trasa není ani krátká, ani úplně snadná. Vrátili jsme se pořádně unavení.

Trasa výletu vypadala takhle https://mapy.cz/s/2MbLQ
Stolové hory, Polsko


V neděli jsme se posunuli zpět do Čech a naplánovala jsem menší okruh s rozhlednou Sendraž - tedy vysílačem, který slouží také jako rozhledna takto:


Trasa výletu  https://mapy.cz/s/2MbN9 

Telekomunikační věž na vrchu Varta slouží i jako rozhledna od jara 2009. Vysoká je 50 m. Po točitém schodišti lze vystoupat do výšky 28,3 m, odkud se otvírá výhled na Orlické hory, Podorlicko, Podkrkonoší, Krkonoše či Ještěd.



O krásné výhledy za dobrodružné průlezy skalami nebyla nouze.







Žádné komentáře