Rakousko soutěsky 5.-.8.5.2018

Na tuhle výpravu jsem se moc moc těšila! Soutěsky Dr. Vogelgesang a Medvědí soutěsku jsem měla v mapě již dlouho a vypravit se sem takhle z jara mi přišlo ideální. Vše se krásně zelená a hlavně je dost vody, takže říčky v soutěskách mají sílu a vodopády stojí za to.
Prostě MY! :-)
 Na prodloužený víkend s námi vyjel i Michalův brácha Tony s přítelkyní Terkou. V pátek jsme vyrazili z Prahy a kolem 23 hodiny dojeli SEM na parkoviště u soutěsky Dr. Vogelgesang. Kromě nás tu stála ještě jedna obytka, jinak nikde nikdo. Na parkovišti není zákazová cedule, takže jsme v klidu poseděli, pokecali a ráno po snídani se vypravili na celodenní výlet. 

Soutěska Dr.Vogelgesang. 1,5 km, 500 schodů :-)
Trasu jsem naplánovala TAKHLE a byla opravdu dost náročná. Celkem jsme vyšlápli 1400 metrů převýšení nahoru a pak to zase celé slezli dolů. Kluci toho místy měli fakt dost, hlavně Honzík chvílemi remcal, ale nakonec to dal v pohodě a u auta byl první. Při výstupu na Grosser Pyhrgas jsme to skoro museli otočit, přes značenou stezku ještě ležel sníh a přejít by to nešlo, mohl by se celý utrhnout. 

Výstup na Grosser Pyhrgas v mlze a mracích.
Našli jsme ale cestičku kolem, takže se nám podařilo dojít až nahoru. Šli jsme v mracích a mlze, chvílemi i lehce poprchávalo, ale na pár okamžiků se mezi mraky udělala skulinka, takže jsme si vychutnali pohled do údolí a uvědomili jsme si, jak vysoko vlastně šplháme. užili jsme si i kousek výstupu po řetězech:-) Následný sestup byl také hodně náročný, mokré kameny klouzaly a každý z nás si alespoň jednou pěkně natloukl zadek. 
Nahoru to byl pořádný krpál a dolů slušný sešup, dost to klouzalo.

V pozdním odpoledni jsme se doplácali k autu. Na další den jsem měla naplánovaný výlet na Wurzeralm - po příjezdu na parkoviště jsme ale zjistili, že lanovka ještě nejezdí a na další brutální výšlap jsme neměli morálku. Takže jsem jen poseděli u grilu, vyspali se a ráno přejeli k Medvědí soutěsce, parkovat se dá TADY. Dorazili jsme kolem poledne a rovnou vyrazili na výlet. Naše trasa vypadala TAKHLE. Je to příjemný výlet, který lze absolvovat určitě i s malými dětmi, jen půjdete trochu déle... Medvědí soutěska je nádherná! Přesně splnila moje očekávání! Na parkovišti jsme zůstali přes noc, nebyl s tím problém.
Medvědí soutěska
Na poslední den jsme se rozhodli vyrazit k Hallstattskému jezeru a vyjet lanovkou na vyhlídku 5Fingers. Byli jsme tu už loni, ale říkali jsme si, že tohle musí Terka s Tonym zažít. Přespali jsme na parkovišti přímo u jezera, vytáhli jsme i paddle a letos poprvé se svezli. Někteří se v jezeru i koupali - teplota 12 stupňů pro mě teda ještě fakt není! 

5Fingers rozhodně stojí za návštěvu, klidně každý rok, tohle se neokouká!
Před odjezdem domů jsme se ještě prošli Hallstattem, městečko je nádherné, ale plné asiatů, stánků s cetkama a předraženou zmrzlinou, to tedy trochu kazí dojem...

Hallstatt, jezero i město, u jezera je rozhodně lépe než ve městě:-)

A kam příště? Ještě nevím, uvidíme:-) 






Žádné komentáře