Lužická jezera 28.4.-1.5.2018

Svátek 1.5.2018 vyšel na úterý, děti v pondělí do školy nešly, takže jsme se rozhodli si prodloužit víkend na čtyři dny.
Cyklistická banda na offroadu
V sobotu pořádali na Tankodromu Milovice tankový den, jelikož to byla jediná akce, kterou tento rok plánují a kluci tam moc chtěli, vzali jsme to jako výchozí bod. V pátek jsme dojeli do Milovic a našli si pěkné parkování na divoko jen tak v lese. Prošli jsme se po okolí, poseděli, ugrilovali maso a zeleninu k večeři, prostě pohodička. V sobotu jsme přejeli asi 3 km na tankodrom, přijela tam za námi kamarádka Dana s Davidem, tak bylo hned veseleji. Výhoda obytky se projevila ve chvíli, kdy jsme měli chuť na kávu, ale to co se nabízelo na tankodromu nám úplně nevonělo :-) takže jsme si hezky v klidu u auta uvařili výbornou kávičku a odpoledne jsme se přesunuli do vedlejšího zábavního parku Mirakulum, kde jsme byli až do zavíračky. Vyžití pro děti je tu opravdu parádní.

Tankodrom Milovice a park Mirakulum
Večer jsme se rozloučili s Danou a Davidem a přejeli jsme k Lužickým jezerům, stání jsem vybrala TADY. Zdarma a přímo u vody, přímo na cyklostezce. Později jsme zjistili, že takových míst je kolem jezer víc, několik jsem si jich uložila na příště. Jedná se každopádně o parkovací stání - sice tu žádná cedule není, ale kempování je zakázáno... Ještě večer jsem naplánovala trasu a ráno po snídani jsme vyrazili. Cyklostezky jsou perfektní, bez boulí, po rovince, bez kontaktu s auty. Na kole moc nejezdíme, protože nejsem schopná se dívat, jak kolem dětí projíždí auta a kamiony, ale tady jsem byla nadšená, pokud se vysekají (jako, že se vysekali) tak si je seberu. Ale nesrazí je nějaký debil, co se mu nechce kroutit volantem...

Na kole kolem Lužických jezer
Naše trasa na neděli vypadala TAKHLE. Díky chybě v mojí navigační schopnosti jsme si zajeli cca 10 km navíc, takže celkem to vychází skoro na 60 km. Bylo to skvělý, ale fakt náročný, začali jsme pěkně zostra! Cestou jsme si dali zmrzku, vylezli na rozhlednu, v Senftenbergu jsme našli na náměstí pekárnu s cukrárnou a výborným kafíčkem, takže jsme neodolali a taky si dokoupili pečivo na další dny.

U Lužických jezer - vyzkoušeli jsme různé atrakce v okolí, vylezli na rozhlednu a dokonce jsem si pořídila i pravou cyklo kérku! :-) 

V pondělí nás z předchozího dne pěkně boleli zadky, že nejme ostřílení cyklisti bylo hned jasné. Dopoledne jsme vyrazili jen na kratší okruh kolem jezera Partwitzer, i tak to bylo pěkných 22 km a na oběd jsme byli zpět v autě. Původní plán byl, že odpoledne se budeme jen povalovat u jezera, jenže počasí tomu úplně nepřálo a povalování v autě nás nebavilo, takže jsme vyrazili ještě na jednu "kratší" projížďku... jen tak mrknout, co kde chystají, když jsou ty čarodějnice (30.4.). Ve vsi u hasičárny se statečně prali se stavěním májky, ale nás moc nebavilo se dívat a jeli jsme okouknout okolí. Projeli jsme kolem cedule "stezka uzavřena" a bylo to to nejlepší, co jsme mohli udělat! Sice jsme si pořádně zajeli, ale byla to nádherná projižďka! Trasa mi nejde do mapy.cz nandat, jelikož jsme jeli po zavřených stezkách, ale bylo to cca TAKHLE, jen trochu jinudy... najeli jsme něco přes 30 km a ke konci už jsme toho měli všichni dost... Ale byla to jednoznačně nejkrásnější cesta! Bez lidí a nádhernou krajinou.

Voda měla asi 14 stupňů!! :-) ale vlezli jsme tam nakonec všichni! A trocha romantiky při západu slunce...


V úterý dopoledne už jsme se na kola nemohli ani podívat, jak nás zadky bolely! Cestou domů jsme se stavěli v městečku Altenberg. Prošli jsme se po okolí a projeli se na bobové dráze. Komerce veliká, ale fajn to bylo i tak. A hurá domů! Příště nás čekají soutěsky v Rakousku a na ty se moc těšíme!

Žádné komentáře