Ohlédnutí za prvním rokem s obytkou

Na konci roku se často bilancuje a protože ta účetní se ve mě nezapře, pustila jsem se do počítání :-)

Obytku jsme koupili 30.4.2017, za těch 8 měsíců jsme stihli:


  1. najezdit 12500 km
  2. naspat 60 nocí
  3. navštívit 7 zemí
  4. poznat spoustu nových lidí
  5. zažít tolik nového, že to nejde asi spočítat :-)

Podrobněji, tohle je i na tu účetní ve mě moc stručné...

  1. Najezdit 12500 km - Laika jezdí jako fík. Podle Michala sice můj vztah ke spojce není ještě dokonalý, ale já se to časem naučím... Dálnice jsou moje, tam se nemusí tolik řadit, autopilot (tempomat) to jistí. A přejíždění, vyjíždění kopců a motání se po městech je Michalovo. Spravedlivé dělení. Neměli jsme naštěstí žádnou závadu, jen brzdové destičky už budou chtít asi výměnu... Auto prošlo mnohým vytuněním, máme uvnitř spoustu zásuvek na USB nabíjení, měnič na 220 V, repráčky na hudbu, přídavnou baterii, takže můžu zapnout i remosku a spoustu drobností, které Michal vymýšlí a realizuje pro naše maximální pohodlí. Grilované kuře (kontrolka motoru) se nám rozsvítilo jen jednou po Silvestru, kdy jsme 5 dní stáli v -15, ale jak se auto ohřálo, zase zhaslo.
  2. naspat 60 nocí- většinou v obytce spíme líp než doma v posteli. Nevím, jestli je to zážitky, vínem nebo prostě tím pocitem, že je nám tam absolutně dobře a nemusíme ráno do práce, ale spí se nám skvěle. I kluci spí myslím perfektně, většinou tak perfektně, že je nemůžeme vytáhnout z alkovny a dostat je na nějaký výlet... Když jsem to spočítala, samotnou mě počet nocí překvapil, jen přes letní prázdniny jsme stihli 27 nocí a pak už to naskakuje víkend sem, víkend tam, podzimní prázdniny, Vánoce a je to... tak hlavně, aby nám morálka vydržela :-) 
  3. navštívit 7 zemí - počítám i naši českou domovinu :-) máme to v Čechách moc rádi a určitě budeme doma vyrážet i nadále a hodně, je tu krásně. V sousedním Slovensku jsme navštívili Slovenský ráj  sice to bylo ještě s půjčenou obytkou, ale počítá se. Dále Německo, tam se budeme určitě vracet často, chystáme se vyzkoušet jejich vyhlášené cyklostezky. Naše milované Rakousko. Do Rakouska jsme se zamilovali, je tu vše po čem naše srdce touží - hory a nespočet možností na výlety, v zimě lyžování a v létě nádherná jezera, dohromady je takhle kombinace naprosto neodolatelná, do Rakouska budeme jezdit, jak jen to půjde. Itálie - Byli jsme u moře i na horách a všude je tu krásně. Itálie je tak velká, že nemáme šanci ji projet křížem krážem. Slovinsko - to je pro nás další srdeční záležitost, sem se budeme hodně vracet, je tady toho tolik, co chceme ještě vidět a zažít. Chorvatsko - tady s tím máme trochu potíž... Chorvati mají svůj zákon, kterým potřebují všechny pěkně nahnat do kempů, stát na volno se tu snad ani nesmí a každý, kdo do země vstoupí se musí do 24 hodin někde registrovat - takže buď v kempu nebo v jiném ubytování a to nějak není moc pro nás.... takže bylo tu fajn, ale nevím, jestli se budeme vracet... Chystáme se do dalších zemí Evropy - určitě Polsko, Holandsko, Anglie... a moc bysme chtěli i na server - Dánsko, Norsko, je toho spoustu a moc se na to těšíme :-) 
  4. poznat spoustu nových lidí - to není naše nejsilnější parketa. Od základu jsme spíše plaší, vyhledáváme samotu a jsme nejraději sami, spolu. Přesto rádi občas pokecáme s někým novým :-) Poznali jsme na cestách spoustu karavanistů, vyměnili si zkušenosti, dojmy i zážitky. Lidé kolem karavanů jsou fajn komunita, vzájemně si pomáhají, poradí, máme samé dobré zkušenosti.
  5. zažít tolik nového, že to nejde asi spočítat - tady se stačí podívat na náš blog, kde všude jsme byli. Bez obytky bysme tohle všechno nestihli ani za deset let... Když si představím, že bysme se měli vždy někde ubytovat a projít check- in pak kroužit okolím hotelu a zase se v daný čas check-outnout... brrr, hrozná představa, vybalovat kufry, stěhovat se sem a tam.. takhle je všechno pěkně na svém místě, jako doma, jen ten domov vždycky o kousek popovezem... a jak se říká, všude dobře, doma nejlíp(v obytce nejlíp).
Těšíme se na rok 2018 plný nových zážitků. Hlavně bez nehod....
Západ slunce na letišti Ralsko


Pod Pravčickou bránou


Parkování v Chorvatsku

Parkování pod Zugspitze v Německu

Zima na Pomezních boudách

Zima v Obertauern Rakousko

Podzim v Rakousku u jezera

Pohodička všedních dní v obytce

Žádné komentáře