1. První cesta - Šumava

Naše úplně první výprava vedla na Šumavu. 
Stezka korunami stromů Lipno 5.5.2017


Obytku jsem si přivezli z Brna na čarodějnice 30.4.2017 a hned další víkend k výjezdu přímo vybízel, volné pondělí 8.5., takže rychle vše zabydlet a nakonec jsme netrpělivci odjeli už ve čtvrtek odpoledne... 
Naše první zastávka byla na Lipně, dojeli jsme je kempu Olšina na břehu Lipenské přehrady kolem 22 hodiny večer. Sice bylo všude zavřeno, ale nakonec z domečku vylezl starší pán a pustil nás na noc dovnitř - dnes už víme, že i na parkovišti před kempem je v noci dobře a je to zadarmo :-) 
Ráno jsme se probudili s krásným výhledem, přímo u vody, vzhledem k počasí, byl kemp v podstatě prázdný, až na pár rybářů..., 
Stání v kempu Olšina
Z domova jsem vezla k první snídani v bydlíku bábovku, vybavili jsme se kafíčkovými hrnečky a děti se nám nedařilo dostat z alkovny v nějakou "rozumnou dobu" :-) tak jsme jim to povalování dopřáli, obešli si kemp a teprve po jejich snídani jsme šli na obhlídku okolí. První na co jsem narazili v Černé v Pošumaví byli policajti a váhou - náš velký bubák - vážili tedy jen kamiony, i tak jsem se jim raději cestou dál pak vyhnuli...

Vyrazili na výlet po okolí, vybrali jsme Schwanzerberský plavební kanál, kde jsme si na prázdném parkovišti uvařili oběd a toulali se pak okolními lesy.
Parkoviště u Schwanzenberského kanálu
Odpoledne jsem si ještě z parkoviště vyšli na Stezku korunami stromů - jezdila sice lanovka, ale cena nám přišla neadekvátní tomu kousku, který to je pěšky. Byli jsme tam zcela sami - ale opravdu - na celé stezce nebyl kromě nás nikdo další - bylo poměrně ošklivé počasí, chladno, foukalo a trochu poprchávalo, takže jsem byli jediní, komu to nevadilo a poskakovali jsme si po stezce, jako malý. Cestou k autu jsme ale pěkně zmokli - nevadí, Laika krásně topí, vše se usušilo, voda na sprchu byla teploučká, prostě nám nic nechybělo.

Krásné místo u vody kemp Annín

Dalším cílovým místem byl kemp Annín - při příjezdu v pátek jsem se zaradovali - tento víkend je tu motorkářský sraz! Super! Našli jsme si krásné místo u vody a díky bohatému programu jsme tu zůstali dvě noci. Peklo se maso, točili dobré pivo, bylo tu spoustu parťáků pro děti, takže nám vůbec nic nechybělo!

V sobotu jsme si udělali příjemný výlet po okolí, počasí nám přálo, svítilo sluníčko. Večer grilovačka a pohodička.

Hluboká nad Vltavou, zámecký park
V neděli jsem se vydali do Hluboké na Vltavou, prohlédli jsme si zámek i zámecké zahrady. Celé odpoledne jsme strávili v ZOO Hluboká na Vltavou - moc krásná ZOO, skvěle upravené expozice, moc se nám tu líbilo. 
Stání v kempu Bezdrev přímo u vody

Naše poslední noc této cesty byla v kempu Bezdrev . Vzhledem k předsezónní době a nic moc počasí, opět téměř prázdný kemp... Voda byla ale plná mrtvých ryb a strašně smrděla :-( nevím jak je to tu v létě, ale v tomhle bych se teda opravdu koupat nechtěla...
Spalo se nám tu ale výborně a po pozdní snídani jsme už museli zamířit domů...

Po prvním výjezdu jsme Laiku vyhodnotili jako dokonalou obytku, technické drobnosti, které nám chybí bude Michal postupně vylaďovat - více zdířek na nabíjení technologií, rádio, repráčky atd.. 

Žádné komentáře